PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 28
PDÇSE 28 in 20.10.2008 -02,11,2008 Ev sahibeliğini http://www.tatlikurabiyem.blogspot.com/ arkadaşımız yapıyor benide davet etmiş kırarmıyım hiç yasemin arkadaşıma teşekkür ediyor bereketli bir etkinlik diliyorum ve tarifime geçiyorum..
Malzemeler:
1 su bardağı kısırlık bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 kuru soğan
3-4 orta büyüklükte patates
1 su bardağı sıvıyağ
1-2 yemek kaşığı salça
tuz, pulbiber
maydanoz,yeşil soğan
kurutulmuş veya taze nane ve reyhan
1 limon
2-3 diş sarımsak
Yapılışı:
Önce patatesleri haşlayıp sıcakken eziyoruz.Bulgurumuzuda sıcak suyla ıslatıp sarımsağı ezerek veya doğrayıp karıştırıyoruz..Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurmaya alalım, pişmeye yakın salçayı,tuzu,pul biberide ekleyelim.ıslanmış bulgurumuzu biraz yoğurdukdan sonra sırasıyla patates, doğranmış yeşillikler, limon suyu ve en sonda salçalı sosu karıştırıp yoğuralım.çiğ köfte gibi avucumuzun ortasında şekillendirip , cacıkla,salatayla.....vs servis edelim..Ben cacıkla veya turşuyla seviyorum..yanındada bir bardak tavşan kanı çay olursa değmeyin keyfime:))
1 su bardağı kısırlık bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 kuru soğan
3-4 orta büyüklükte patates
1 su bardağı sıvıyağ
1-2 yemek kaşığı salça
tuz, pulbiber
maydanoz,yeşil soğan
kurutulmuş veya taze nane ve reyhan
1 limon
2-3 diş sarımsak
Yapılışı:
Önce patatesleri haşlayıp sıcakken eziyoruz.Bulgurumuzuda sıcak suyla ıslatıp sarımsağı ezerek veya doğrayıp karıştırıyoruz..Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurmaya alalım, pişmeye yakın salçayı,tuzu,pul biberide ekleyelim.ıslanmış bulgurumuzu biraz yoğurdukdan sonra sırasıyla patates, doğranmış yeşillikler, limon suyu ve en sonda salçalı sosu karıştırıp yoğuralım.çiğ köfte gibi avucumuzun ortasında şekillendirip , cacıkla,salatayla.....vs servis edelim..Ben cacıkla veya turşuyla seviyorum..yanındada bir bardak tavşan kanı çay olursa değmeyin keyfime:))
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder